Är du intresserad av att ta ett MC-körkort?

Då ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig! Hos oss kan du köra oavsett om du endast behöver enstaka lektioner eller en hel utbildning. Vi anpassar oss efter dig vilket betyder att du kan lägga upp din utbildning intensivt eller under en längre period.

OBS: För dig som vill ta MC-körkort lite snabbare, rekommenderar vi våra helgintensivkurser! Läs mer under fliken ”helgintensiv”.

Körkortsålder

  • 16 år för A1 (lätt)
  • 18 år för A2 (begränsad)
  • 24 år för A (obegränsad)

Förloppet för att ta ett MC-kort

Riskettan (teoretisk)
Körlektioner på manöverbana
Risktvåan (praktisk & teoretisk)
Teoriprov på trafikverket
Körlektioner i trafik
Uppkörning

Vid ett godkänt teoriprov har man som MC-förare 1 år på sig att klara uppkörningen. Observera att antal körlektioner varierar beroende på tidigare körvana, om man har möjlighet att övningsköra hemma etc.

Allt på samma plats

Alla grundövningar utförs på vårt övningsområde vid Axamo. En fördel är att vi har all utrustning på plats och du kan påbörja din lektion kort efter att du anländer. En annan fördel är att förarprovet utförs på samma yta som du övat på.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd. Detta gäller både för övningskörning privat och på trafikskola. Du får ett körkortstillstånd genom att göra en enklare synundersökning och fylla i en hälsoblankett. Synundersökningen gör du hos en optiker och hälsoblanketten går att fylla i elektroniskt på Transportstyrelsen.se.

Köp kurser online

I vår webbshop kan du köpa allt från kurser till kursmaterial. Vi erbjuder flera utbildningspaket, liksom möjligheten att köpa böcker och enskilda körlektioner. Givetvis går allt i webbshopen även att boka via telefon.