Den praktiska delen av motorcykelutbildningen utförs i två steg. Först grundövningar för att lära dig kontrollera motorcykeln, sedan ut i trafiken för att praktisera det du har lärt dig i skarpt läge.

Lektionerna pågår i en timma. En fördel för dig som elev är att vi har all utrustning på plats. Det innebär att du kan sätta i gång med din utbildning i samma stund som du anländer till övningsområdet.

Grundövningar

Alla grundövningar utförs på vårt övningsområde vid Axamo. Där tränar vi styr- och balansövningar, bromsövningar i 50, 70 och 90 km/h, samt slalomkörning.

När du behärskar dessa övningar är det dags att börja köra i trafiken.

I trafiken

Här tar vi vara på allt vi lärt oss på övningsområdet och lär oss nyttan av detta i riktig trafik. Allt för att du ska kunna köra säkert – och självklart klara målen i samband med din uppkörning.

I trafiken tränar vi uppmärksamhet, placeringar och samspel mellan dig och andra trafikanter. Allt sker under överinseende av läraren som ger dig råd och tips.

Köp kurser online

I vår webbshop kan du köpa allt från kurser till kursmaterial. Vi erbjuder flera utbildningspaket, liksom möjligheten att köpa böcker och enskilda körlektioner. Givetvis går allt i webbshopen även att boka via telefon.